Sola gotowana na parze + kasza jęczmienna/kasza owsiana

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 25 min

Filet delikatnie posól, posyp pieprzem cytrynowym i gotuj na parze 15-18 minut. Polej stopionym masłem przed podaniem. Możesz podawać rybę z kalafiorem, brokułem, fasolką szparagową oraz masłem lub innymi dobrze tolerowanymi warzywami.
Dodatkowo danie podaj z ugotowaną kaszą jęczmienną/owsianą/orkiszową.

Jest to delikatna ryba z świetnie przyswajalnym białkiem i kwasami Omega 3. Danie wskazane przy zaburzeniach trawienia

W 2 tygodniu diety można przygotować sandacza pieczonego z tartą skórką cytrynową i duszonymi pieczarkami. W 3 tygodniu diety halibuta pieczonego z duszoną marchewką, a w 4 tygodniu diety pstrąga pieczonego z gotowaną fasolką i sałatką. Dodatek węglowodanów jest taki sam, jak w pierwszej propozycji. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.