Chude mięso strogonow z papryką i pieczarkami

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 25 min

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej łyżkę masła klarowanego i dodaj cebulę. Smaż cebulę do zeszklenia. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, całość dopraw solą i pieprzem. Smaż mieszając co jakiś czas około 5 minut na średnim ogniu. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż wszystko kilka minut. Dodaj paprykę i wymieszaj całość. Wlej bulion i gotuj do miękkości mięsa. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku- całość wymieszaj i gotuj pod przykryciem około 5 minut. 

W 2 tygodniu diety można przygotować chude mięso chilli con carne. W 3 tygodniu diety chude mięso marynowane w musztardzie dijon, a w 4 tygodniu diety chude mięso szaszłyk. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.