Tofu na ciepło z sałatką

Kategoria: Dania wegańkie
Czas przygotowania: 15 min

Tofu pokrój w paski, odciśnij z nadmiaru wody, dopraw do smaku dowolnymi ziołami. Podsmaż z obu stron na patelni z porcją oleju. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, awokado obierz i pokrój w paski, ogórka pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj z sałatą, skrop oliwą oraz octem. Dopraw do smaku i posyp kiełkami. Na wierzchu ułóż podsmażone tofu.

W 2 tygodniu diety można przygotować tofucznicę ze szpinakiem i awokado. W 3 tygodniu diety tofucznicę z pomidorami, a w 4 tygodniu diety tofu z sałatką z awokado. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.