Tofu smażone w curry podane w sałatce

Czas przygotowania: 15 min

Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki. W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.  Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego sos winegret,mieszamy.  Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu, suszonymi pomidorami. Na koniec wszystko mieszamy.

W 2 tygodniu diety można przygotować tofu w rukoli z warzywami. W 3 tygodniu diety sałatkę z tofu, a w 4 tygodniu diety tofu z sałatką z awokado. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.