Tofu w postaci gulaszu z ryżem/komosą/makaronem ryżowym

Kategoria: Dania wegańkie
Czas przygotowania: 30 min

Wszystkie składniki pokroić w drobną i równą kostkę.  Cebulę poddusić na oleju, dodać paprykę i tofu. Po chwili duszenia składników dodać cukinię oraz przyprawy. Dusić wszystko aż cukinia lekko zmięknie, dodać czosnek przepuszczony przez praskę, wymieszać. Podlać wodą, dodać przyprawy. Danie podać z ryżem/komosą/makaronem ryżowym.

W 2 tygodniu diety można przygotować tofu ziołowe w warzywach. W 3 tygodniu diety tofu po grecku, a w 4 tygodniu diety Tofu w sosie słodko-kwaśnym podane z ryżem/komosą/kaszą/makaronem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.