Tofu z sosem winegret

Kategoria: Dania jarskie
Czas przygotowania: 15 min

Tofu pokroić w grubą kostkę. Zamarynować na 30 minut w soli, pieprzu, oliwie, czosnku i bazylii.
Przygotować sos winegret.
Sałatę umyć i osuszyć, porwać na mniejsze części. Oliwki pokroić na pół, pomidora w kostkę. Warzywa połączyć z sałatą, skropić sosem i delikatnie wymieszać. Na wierzchu dania ułożyć zamarynowane i podsmażone na suchej patelni tofu.

W 2 tygodniu diety można przygotować tofu w rukoli z warzywami. W 3 tygodniu diety sałatkę z tofu, a w 4 tygodniu diety tofu z sałatką z awokado. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.