Tofu z warzywami w sosie curry + ryż/kasza

Czas przygotowania: 25 min

Pokrój tofu i cebulę w kostkę oraz cukinię w półplastry. W garnku do gotowania na parze ugotuj brokuł oraz fasolkę szparagową. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż na niej cebulkę. Dodaj cukinię oraz tofu. Dopraw czosnkiem, sosem sojowym i curry. Smaż, aż całość się przyrumieni na brązowo. Jak już całość się podsmaży to dodaj mleczko kokosowe. Gotuj przez 3 minuty.
Danie podaj z ryżem/kaszą.

W 2 tygodniu diety można przygotować tofu ziołowe w warzywach. W 3 tygodniu diety tofu w postaci gulaszu, a w 4 tygodniu diety tofu w leczo. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.