Tortilla z cukinią na ciepło, awokado i hummusem

Kategoria: Przekąski
Czas przygotowania: 10 min

Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie i długie plastry. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po ok. 4 minuty z każdej strony pod koniec skrapiając oliwą, Zdjąć z patelni, doprawić pieprzem i solą.
Tortille posmarować hummusem, ułożyć porcję cukinii, posypać listkami bazylii.
Awokado obrać i pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny/limonki. Ułożyć na tortilli w tym samym kierunku co cukinia. Zawinąć roladkę wzdłuż plastrów cukinii i pokroić w poprzek na ok. 2 cm kawałki.

W 2 tygodniu diety można przygotować tortillę z łososiem i serkiem. W 3 tygodniu diety tortillę ze szpinakiem, szynką i hummusem, a w 4 tygodniu diety tortille z szynką parmeńską, rukolą i pomidorem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.