Warzywa grillowane podane z dipem koperkowym

Kategoria: Przekąski
Czas przygotowania: 25 min

Bakłażana i cukinię pokrój w grubsze plastry. Posól i odstaw na 10 minut. Przepłucz pod bieżącą wodą. Paprykę pokrój w łódeczki.Cebulę pokrój w pióra. Warzywa umieść w misce, dodaj oliwę, przyprawy i wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową i ułóż warzywa, piecz do miękkości. Następnie przełóż na talerz,podaj z sosem.

Dozwolony jogurt (kokosowy, kozi, krowi) połącz z solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i posiekanym koperkiem.

Zamiast grilla elektrycznego można przygotować warzywa w piekarniku z funkcją grill.

W 2 tygodniu diety można przygotować warzywa grillowane podane z hummusem. W 3 tygodniu diety warzywa grillowane podane z dipem pomidorowym, a w 4 tygodniu diety warzywa na patelnię. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.