Chude mięso z tartymi warzywami

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 30 min

Marchew, seler, pietruszkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. na patelni rozgrzej masło, dodaj warzywa i podsmaż. Następnie podlej wodą/bulionem, dodaj sól, pieprz, majeranek i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Mięso pokrój w kostkę. Na oddzielnej patelni z olejem podsmaż kostki, podlej wodą/bulionem, dopraw pieprzem i solą i duś około 20 minut. Skomponuj danie: na talerz wyłóż duszone warzywa, a na nich rozłóż mięso. Do tego obok dołóż surówkę z kiszonej kapusty lub podaj kiszone ogórki.

W 2 tygodniu diety można przygotować chude mięso w leczo. W 3 tygodniu diety chude mięso w curry, a w 4 tygodniu diety chude mięso z dowolnymi warzywami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.