Zupa kapuśniak bez mięsa

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 35 min

Warzywa oczyść, pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oliwie/maśle klarowanym, przełóż do garnka, dodaj przyprawy i zalej wszystko bulionem. Zagotuj i gotuj całość,aż warzywa staną się miękkie- około 25 minut.
Na oliwie z odrobiną wody uduś poszatkowane kapusty- około 10-15 minut. Dodaj kapustę do zupy dopiero gdy warzywa będą miękkie. Zagotuj, dopraw do smaku.

 

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę pomidorową bez mięsa. W 3 tygodniu diety zupę ogórkową bez mięsa, a w 4 tygodniu diety zupę krupnik bez mięsa. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.