Zupa kapuśniak na mięsie

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 35 min

Mięso umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Warzywa także oczyść, pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oliwie, przełóż do garnka, dodaj mięso, przyprawy i zalej wszystko wodą tak by zakryła składniki. Zagotuj i gotuj całość,aż warzywa staną się miękkie- około 25 minut.
Na oliwie z odrobiną wody uduś poszatkowane kapusty- około 10-15 minut. Dodaj kapustę do zupy dopiero gdy warzywa będą miękkie. Zagotuj, dopraw do smaku.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę pomidorową. W 3 tygodniu diety zupę ogórkową, a w 4 tygodniu diety zupę krupnik. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.