Zupa krem z młodych warzyw

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 30 min

Oliwę rozgrzej na patelni. Dodaj posiekaną cebulę, duś 2-3 minuty, następnie wrzuć pozostałe warzywa pokrojone w kostkę. Duś na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj imbir, ryż. Po około 2-3 minuty i wlej bulion. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do minimum i gotuj 20 min, aż warzywa będą zupełnie miękkie, a ryż ugotowany. Zupę zmiksuj. Podawaj ze świeżym koperkiem.

Zupa reguluje równowagę kwasowo-zasadową. Jest dobrym źródłem witamin i minerałów. Działa odmładzająco i reguluje pracę przewodu pokarmowego :)

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę krem z kalafiora. W 3 tygodniu diety zupę krem z białych warzyw, a w 4 tygodniu diety zupę porowo-ziemniaczaną. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.