Zupa marchewkowa

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 25 min

Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij ją. Marchewkę i pietruszkę  obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i smaż na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Całość przełóż do garnka, zalej bulionem i całość gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i imbirem.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę pietruszkową. W 3 tygodniu diety zupę botwinkę, a w 4 tygodniu diety zupę koperkową. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.