Zupa na warzywach z kaszą/ryżem

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 30 min

Dowolne dobrze tolerowane jarzyny wypłukać, obrać, pokroić w kostkę i wraz z przyprawami wrzucić do wody. Jako przypraw można użyć ziół poprawiających trawienie: tymianek, lubczyk, kminek, majeranek, liść laurowy, imbir. Do zupy nie dodawać mąki, makaronu, śmietany, można dodać porcję ryżu/komosy/kaszy (pamiętaj jeśli jesteś na diecie bezglutenowej wykorzystaj kaszę gryczaną/jaglaną/ryż/komosę). Następnie dodać oliwę z oliwek, klarowane masło lub olej kokosowy.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę pomidorową z ryżem basmati. W 3 tygodniu diety zupę ogórkową bez mięsa, a w 4 tygodniu diety zupę krupnik bez mięsa. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.