Zupa z fasolą Mung

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 45 min

Dzień wcześniej namoczyć fasolę w zimnej wodzie. Rano wypłukać pod bieżącą wodą. Fasolkę gotować w bulionie, aż będzie miękka. W tym samym czasie na oliwie przyrumienić pokrojone w kostkę warzywa i następnie dodać je do fasoli. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, sól oraz pieprz do smaku.

Zupę można podać z pokrojonym w kostkę tofu lub serem halloumi (po 50g), jeśli tylko dobrze je tolerujesz i Twój program żywieniowy uwzględnia te produkty.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę z soczewicy. W 3 tygodniu diety zupę barszcz czerwony, a w 4 tygodniu diety zupę grochową. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.