Zupa z mięsem mielonym i warzywami

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 35 min

Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobne kawałki. Obie papryki pokrój w kawałki. Marchewkę pokrój w cienkie krążki. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę i czosnek, a następnie dodaj mięso i razem krótko duś. Do mięsa dodaj paprykę, marchew, zioła i przyprawy - całość duś 10 min ciągle mieszając. Następnie dodaj pomidory (w sezonie można wykorzystać 2 świeże średniej wielkości), oliwki, przecier pomidorowy. Zalej wodą do poziomu warzyw. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok 10 minut.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę kalafiorową z kurczakiem/indykiem. W 3 tygodniu diety zupę ogórkową na mięsie, a w 4 tygodniu diety zupę węgierską. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.